Loader
 

Ce am facut prima data in online si nu as mai face ca model masculin de videochat

Ce am facut prima data in online si nu as mai face ca model masculin de videochat

Da-mi mintea cea de pe urma spune o vorba. Ei bine, atunci cand esti la inceput intr-un domeniu incepi timid. Peste luni sau ani cand te uiti la primele tale performante te si amuzi. Esti parca alt personaj si este firesc sa vezi evolutia.

Asadar, pentru model masculin de videochat, iata ce recomandari avem, ce am facut prima data in online si nu as mai face!

Scuze – ups!

Iti oferi scuzele pentru prea multe lucruri, de la faptul ca ai schimbat cadrul, unghiul si pana la faptul ca ai dori sa bei apa. Adica aspecte banale. Asta are si o explicatie si anume se refera la faptul ca nu esti sigur pe tine. Nu ai increderea ca faci bine ceea ce faci, simti nevoia de validare.

Ce poti face in schimb? Nu uita, uneori transmitem mai multe cu privirea si prin limbaj nonverbal. Asadar zambeste si mai lasa scuzele la o parte.

Te fastacesti

Sa continuam ideea de mai sus si anume limbajul nonverbal. Cum te prezinti, ce spui, cum spui, postura corpului tau transmite semnale, de care posibil ca nu esti constient desigur. Necesita o ampla analiza acest lucru. Incepator fiind in videochat masculin, este posibil sa nu iti dai seama de asta.

Evita sa te framanti, sa ai miscari continue, sa te fastacesti. Este debusolant pentru cine te priveste.

Zambesti, dar nu mai continui discursul sau comunicarea

Sunt momente de blocaj, cand nu stii ce sa spui. Nu te asteptai la o astfel de reactie sau pur si simplu  in acel moment simti ca nu ai cuvintele la tine. Asadar zambesti si uiti sa mai continui discutia. Este chiar deranjant, in conditiile in care nu ai o directia comunicarii. Asadar, daca esti evitant si nu ai dori sa spui direct ceva, joaca-te in discurs. Stii, m-am gandit sa iti spun ceva, am o idee sau uite, hai sa facem altceva pot fi replici care sa te ajute.

Crezi ca le stii pe toate

Exista si un alt fenomen, al celui care crede ca le stie pe toate. Este tipul increzator, care cel putin aparent isi arata postura impozanta. In sufletul sau insa domneste nelinistea si teama despre acel dar daca nu fac bine.

Increderea de sine conteaza foarte mult in videochat, fie el masculin sau feminin. Incurajam si chiar credem ca este de baza in domeniul nostru de activitate. Insa asta nu ar trebui sa iti umbreasca modul in care abordezi aceasta activitate. Trainerii si colegii tai totodata iti pot fi sursa de inspiratie. Nu respinge ideea de a invata mereu cate ceva nou.

Nota de final

Inceputurile sunt frumoase, presarate cu aventuri si emotii, insa toate acestea pot fi constructive. Este bine sa te informezi, chiar sa exersezi cum te-ai prezenta si ce ai spune prima data unui membru, la prima ta experienta in online. Te provocam sa ne spui cum a fost prima ta experienta online si cum vezi tu evolutia ta de pana acum. Ce ai schimba?