Loader
 

Cum sa iti maresti masa musculara – partea I

Cum sa iti maresti masa musculara – partea I

Dacă te gândești să îți crești masa musculara, este important să te informezi foarte bine în prealabil. Indiferent de vârstă sau de felul în care arată corpul tău, nu e niciodată prea târziu să începi să ai un stil de viață sănătos și activ.
Multor bărbați le lipsește tehnica potrivită atunci când fac exerciții. Cauza? Se bazează mai mult pe rapiditatea mișcărilor decât pe tehnică. Atunci când îți urmezi antrenamentele într-un ritm mai lent, deții mai mult control în realizarea mișcării și depui mai mult efort pentru a o duce la capăt corect. Acest lucru îți va oferi rezultate mult mai bune decât dacă te grăbești să termini seturile într-o manieră incorectă.


Durata antrenament

Nu este recomandat ca un antrenament sa dureze mai mult de o ora. De ce? Pentru că în corpul tău se va produce o substanță chimică numită cortizon care este un hormon al stresului. Această substanță îți poate bloca testosteronul și tot efortul tău de a-ți crește mușchii va fi în zadar. Cortizonul este de multe ori cauza scăderii în greutate așa că evită să petreci mai mult de o oră la antrenamente.

Ca să îți mărești masa musculara este nevoie să ai o voință de fier. O dată începute antrenamentele, să nu renunți. Este vital să reușești să rămâi motivat. Aici te putem ajuta cu idei:

  1. Setează-ți termene scurte pe care să le atingi și apoi fixează-ți un alt prag cu termen scurt pe care să îl atingi și tot așa.
  2. Recompensează-te cu un masaj din când în când după un antrenament istovitor. Masajele te vor ajuta să ai o circulație bună a sângelui și îți vor ajuta mușchii să se recupereze mai repede după antrenamente.

Citește și Cum să îți menții corpul în formă în 7 pași simpli

Ești mândru de felul în care arată corpul tău? De ce să nu ai o carieră care să ți-l pună în valoare? Scrie-ne și vom stabili un interviu.
Echipa TeamVision