Loader
 

Cafeaua. Descopera cum te ajuta sa slabesti

Cafeaua. Descopera cum te ajuta sa slabesti

Cafeaua este probabil cel mai raspandit stimulent de pe glob, care ne ajuta in diminetile grele si zilele lungi de lucru. Efectele ei benefice sunt populare, iar in ultima vreme exista si studii stiintifice care vin sa sustina utilitatea consumului moderat de cofeina. Intrebarea zilei este insa, cum ne ajuta cafeaua pe noi, pasionatii de fitness.

Oamenii de stiinta ne ofera 5 motive ”solide” sa apelam la cafea, ca bautura eficienta pre-workout.

  1. Mareste concentrarea, ceea aduce eficienta si productivitate;
  2. Ofera protectie impotriva afectiunilor medicale prin continutul ridicat de antioxidanti;
  3. Reduce durerea musculara resimtita in timpul unui atrenament;
  4. Mareste performantele atletice prin marirea rezistentei;
  5. Accelereaza slabirea!!! Cum se intampla acest miracol?

Cafeaua…stiai ca?

Cafeaua stimuleaza eliberarea de adrenalina. Asta inseamna mai multa miscare inainte ca oboseala sa se instaleze. Rezulta ca ea este excelenta pentru exercitii de durata cum ar fi alergarea sau ciclismul, pe care le imbunatateste cu 20%. Cand vine vorba despre ridicarea greutatilor sau sprint nu s-au inregistrat imbunatatiri semnificative. Asadar, poate nu te ajuta cu masa musculara, dar te ajuta sa arzi calorii. Cofeina determina folosirea ca sursa de energie a celulelor din stratul adipos. Mai mult, are si un compus care suprima apetitul, determinand un consum mai mic de alimente.

De retinut, cantitatea de cafea maxima recomandata este de 500 mg pe zi, daca vrei sa eviti efectele adverse precum dependenta sau tensiunea crescuta. Asta inseamna 3-4 cesti.cafeaua-slabit_mini